Agenda
The Forum will gather more than 80+ prominent speakers from 19 countries during 3 conference days full of immersive experience, scientific debate and networking.
DAY 1
October 16, 2019
DAY 2
October 17, 2019
DAY 3
October 18, 2019
8:00 - 9:00
1 HOUR
Lobby
Forum registration and Welcome coffee
ADD TO YOUR AGENDA
ADD TO YOUR AGENDA
9:00 - 9:45
45 MINS
Hall 1
Opening address
ADD TO YOUR AGENDA
Remarks
Remarks
ADD TO YOUR AGENDA
9:45 - 10:15
30 MINS
Hall 1
Emergent Value from Artificial Intelligence
ADD TO YOUR AGENDA
Visionary Talk
Visionary Talk
Luminous speech geared toward addressing the role of burgeoning technologies in shaping the future of humanity and beyond.
Duration: 30 min speech with Q&A.
ADD TO YOUR AGENDA
10:15 - 10:45
30 MINS
Lobby
Coffee Break
ADD TO YOUR AGENDA
ADD TO YOUR AGENDA
10:45 - 11:15
30 MINS
Learning representations through association
ADD TO YOUR AGENDA
Hall 1
Keynote Speech
Keynote Speech
Presentation delivered by a prominent scientist or technologist with an insight on future developments of the main Forum topics.
Duration: 30 min speech with Q&A.
ADD TO YOUR AGENDA
Artificial intelligence for computational materials discovery
ADD TO YOUR AGENDA
Hall 2
Keynote Speech
Keynote Speech
Presentation delivered by a prominent scientist or technologist with an insight on future developments of the main Forum topics.
Duration: 30 min speech with Q&A.
ADD TO YOUR AGENDA
11:15 - 12:55
1.4 HOURS
Mathematics for AI
ADD TO YOUR AGENDA
Hall 1
Michal Valko
Graphs are the new gold: The power of graphs in speeding up online learning and decision making
Marco Cuturi
From pure maths to deep learning: the story of optimal transport applied to machine learning
John Fisher
From Data to Information to Action: Reasoning, Uncertainty and Resource Limitations
Deep Insight
Deep Insight
Individual deep-diving talks by scientists on their research findings, conclusions and implications for further research.
Duration: 20 min speech followed by 20 min Q&A with all panelists.
ADD TO YOUR AGENDA
AI in Chemistry and Material Science
ADD TO YOUR AGENDA
Hall 2
Leonard Wossnig
Quantum machine learning - new hope for quantum chemistry
Lev Sarkisov
Computational tools for the era of material informatics
Su-Huai Wei
First-principles design of materials for clean energy applications
Marios Mattheakis
Machine Learning & Physical Sciences
Deep Insight
Deep Insight
Individual deep-diving talks by scientists on their research findings, conclusions and implications for further research.
Duration: 20 min speech followed by 20 min Q&A with all panelists.
Moderator:
Artem Oganov
ADD TO YOUR AGENDA
12:55 - 14:00
1.05 HOUR
Banquet Hall
Networking Luncheon
ADD TO YOUR AGENDA
ADD TO YOUR AGENDA
14:00 - 14:30
30 MINS
Challenges of {BIG, small, Right} Data
ADD TO YOUR AGENDA
Hall 1
Keynote Speech
Keynote Speech
Presentation delivered by a prominent scientist or technologist with an insight on future developments of the main Forum topics.
Duration: 30 min speech with Q&A.
ADD TO YOUR AGENDA
Deep Learning Opportunities for Discovery in Data Intensive Science
ADD TO YOUR AGENDA
Hall 2
Keynote Speech
Keynote Speech
Presentation delivered by a prominent scientist or technologist with an insight on future developments of the main Forum topics.
Duration: 30 min speech with Q&A.
ADD TO YOUR AGENDA
14:30 - 16:10
1.4 HOURS
AI for Computer Vision
ADD TO YOUR AGENDA
Hall 2
Arsen Yeghiazaryan
Optical Character Recognition in Natural Images and Documents
Tigran Mkhoyan
Adaptive state estimation and Real-Time tracking for control of a flexible wing with machine learning and AI
Ali Eslami
What Does Imagination Have To Do With Understanding?
Deep Insight
Deep Insight
Individual deep-diving talks by scientists on their research findings, conclusions and implications for further research.
Duration: 20 min speech followed by 20 min Q&A with all panelists.
Moderator:
Alex Graves
ADD TO YOUR AGENDA
Big Data in Physics
ADD TO YOUR AGENDA
Hall 2
Ryan Coffee
EdgeAI: Ultrafast inference in an age of ultrahigh data velocity
Suren Chilingaryan
Accelerating remote visualization of large tomographic data volumes
Alex Lazarian
Studies of interstellar magnetic fields
Vasant Honavar
Realizing the promise and potential of big data in science: A Research Agenda for Artificial Intelligence
Deep Insight
Deep Insight
Individual deep-diving talks by scientists on their research findings, conclusions and implications for further research.
Duration: 20 min speech followed by 20 min Q&A with all panelists.
ADD TO YOUR AGENDA
16:10 - 16:30
20 MINS
Lobby
Networking Break
ADD TO YOUR AGENDA
ADD TO YOUR AGENDA
16:30 - 18:15
1.45 HOURS
Enabling Technologies and AI
ADD TO YOUR AGENDA
Hall 1
Alfred Eisaian
Global Agriculture and Food Security: Peril or Promise
Grigory Sapunov
Cloud cognitive services landscape
Yervant Zorian
Safety & Security Challenges in Today’s Automotive Chips
Tigran Varzhapetyan
Environment simulator for automotive Lidars
Soumith Chintala
Deep Learning Systems: the platforms powering research and innovation
Industry Dialogue
Industry Dialogue
Presentation and moderated panel discussion of industry related topics in the scope of the Forum topics.
Duration: 15 min speech followed by 15 min Q&A with all panelists.
Moderator:
Marco Cuturi
ADD TO YOUR AGENDA
AI in Healthcare
ADD TO YOUR AGENDA
Hall 2
Harry Glorikian
Medicine in the new World of Data-Driven Healthcare
Ashot Papoyan
Wearable device based real time monitoring of opioid use.
Wim Van Hecke
Towards personalized healthcare for patients with neurological disorders
Vahan Simonyan
Demystifying AI in healthcare: success or failure?
Industry Dialogue
Industry Dialogue
Presentation and moderated panel discussion of industry related topics in the scope of the Forum topics.
Duration: 15 min speech followed by 15 min Q&A with all panelists.
ADD TO YOUR AGENDA
8:30 - 9:00
0.5 HOUR
Welcome & Setup
ADD TO YOUR AGENDA
ADD TO YOUR AGENDA
9:00 - 09:30
0.5 HOUR
Challenges with big data and statistical machine learning
ADD TO YOUR AGENDA
Hall 1
Keynote Speech
Keynote Speech
Presentation delivered by a prominent scientist or technologist with an insight on future developments of the main Forum topics.
Duration: 30 min speech with Q&A.
ADD TO YOUR AGENDA
Converging technological innovations into Medicine
ADD TO YOUR AGENDA
Hall 2
Keynote Speech
Keynote Speech
Presentation delivered by a prominent scientist or technologist with an insight on future developments of the main Forum topics.
Duration: 30 min speech with Q&A.
ADD TO YOUR AGENDA
9:30 - 11:10
1.4 HOURS
AI in Agent Based Systems
ADD TO YOUR AGENDA
Hall 1
Irina Higgins
Unsupervised representation learning
Anna Harutyunyan
Generalization in deep reinforcement learning
Armen Aghasaryan
Self-Explaining Adaptive Networks
Marcos Campos
From Machine Learning to Machine Teaching – Capturing Expert Knowledge and Generating Insights
Deep Insight
Deep Insight
Individual deep-diving talks by scientists on their research findings, conclusions and implications for further research.
Duration: 20 min speech followed by 20 min Q&A with all panelists.
Moderator:
Michal Valko
ADD TO YOUR AGENDA
AI for Drug Design
ADD TO YOUR AGENDA
Hall 2
Alexander Tropsha
Curated Data + Rigorous Methods = Predictive Science
Jeffrey Skolnick
FASE: A composite AI driven approach to accelerate and de-risk drug discovery
Nikolay Dokholyan
Molecular Design for Research and Therapeutics
Namrata Udeshi
Mechanism of action of drugs targeting the Ubiquitin System
Deep Insight
Deep Insight
Individual deep-diving talks by scientists on their research findings, conclusions and implications for further research.
Duration: 20 min speech followed by 20 min Q&A with all panelists.
ADD TO YOUR AGENDA
11:10 - 11:30
30 MINS
Lobby
Networking Break
ADD TO YOUR AGENDA
ADD TO YOUR AGENDA
11:30 - 12:00
30 MINS
Big Data, Society, Behavioral Analytics (tbc...)
ADD TO YOUR AGENDA
Hall 1
David Yang
Content IQ and Behavioral People Analytics in the Digital Transformation Era
Yuriy Bondar
Collaborative Intelligence: who sets the tasks?
Rem Darbinyan
Advertising Intelligence: Benefits of Predictive Marketing
Industry Dialogue
Industry Dialogue
Presentation and moderated panel discussion of industry related topics in the scope of the Forum topics.
Duration: 15 min speech followed by 15 min Q&A with all panelists.
ADD TO YOUR AGENDA
MACHINE BIOLOGY
ADD TO YOUR AGENDA
Hall 2
Keynote Speech
Keynote Speech
Presentation delivered by a prominent scientist or technologist with an insight on future developments of the main Forum topics.
Duration: 30 min speech with Q&A.
ADD TO YOUR AGENDA
12:00 - 13:30
1.30 HOURS
Big Data, Society, Behavioral Analytics
ADD TO YOUR AGENDA
Hall 1
David Yang
Content IQ and Behavioral People Analytics in the Digital Transformation Era
Yuriy Bondar
Collaborative Intelligence: who sets the tasks?
Rem Darbinyan
Advertising Intelligence: Benefits of Predictive Marketing
Industry Dialogue
Industry Dialogue
Presentation and moderated panel discussion of industry related topics in the scope of the Forum topics.
Duration: 15 min speech followed by 15 min Q&A with all panelists.
ADD TO YOUR AGENDA
AI and Medicine
ADD TO YOUR AGENDA
Hall 2
Aalpen Patel
Leveraging Artificial Intelligence in Medicine: Implementation is No Longer Optional
Danielle Belgrave
Machine Learning for Personalized Health
Iga Muradian
Machine Learning in Cardiac Magnetic Resonance Imaging: recent developments
Zorayr Manukyan
Future of Clinical Trials
Industry Dialogue
Industry Dialogue
Presentation and moderated panel discussion of industry related topics in the scope of the Forum topics.
Duration: 15 min speech followed by 15 min Q&A with all panelists.
ADD TO YOUR AGENDA
13:30 - 14:30
1 HOUR
Banquet Hall
Lunch Break
ADD TO YOUR AGENDA
ADD TO YOUR AGENDA
14:30 - 16:30
2 HOURS
Hall 1
Fishbowl session on Smart Earth
ADD TO YOUR AGENDA
Fishbowl on Smart Globe
Fishbowl on Smart Globe
Dialogue session with four groups of speakers sitting in a circle and rotating one after another.
Session topics are:
• Smart Future
• Smart Earth
• Smart Cities
Duration: 90 min.
ADD TO YOUR AGENDA
15:00 - 18:00
3 HOURS
Hall 1
Corporate Innovation
ADD TO YOUR AGENDA
Corporate Innovation
Corporate Innovation
ADD TO YOUR AGENDA
15:00 - 17:00
2 HOURS
Yerevan State University
Robust estimation and learning
ADD TO YOUR AGENDA
GIF Talks
GIF Talks
Lectures by top speakers held at the premises of leading universities, high-tech companies & large organizations, with a purpose to ensure a broader outreach of their expertise to various stakeholders.
ADD TO YOUR AGENDA
15:00 - 17:00
2 HOURS
Yerevan State University
Computational Methods for
materials discovery
ADD TO YOUR AGENDA
Workshops
Workshops
2-hour intensive session, where leading world experts provide training on a practical skill to a targeted group of participants.
ADD TO YOUR AGENDA
15:00 - 17:00
2 HOURS
National Academy of
Science
Knowledge Management in High-Tech Organizations
ADD TO YOUR AGENDA
Workshops
Workshops
2-hour intensive session, where leading world experts provide training on a practical skill to a targeted group of participants.
ADD TO YOUR AGENDA
15:00 - 17:00
2 HOURS
ASUE
Modeling Complexity in Economics
ADD TO YOUR AGENDA
Panel Discussion
Panel Discussion
ADD TO YOUR AGENDA
15:00 - 17:00
2 HOURS
National Polytechnic University of Armenia
Deep Learning using PyTorch
ADD TO YOUR AGENDA
GIF Talks
GIF Talks
Lectures by top speakers held at the premises of leading universities, high-tech companies & large organizations, with a purpose to ensure a broader outreach of their expertise to various stakeholders.
ADD TO YOUR AGENDA
15:00 - 17:00
2 HOURS
Alikhanyan National Laboratory
Cargo Security and Material Science with Superconducting Cyclotrons
ADD TO YOUR AGENDA
GIF Talks
GIF Talks
Lectures by top speakers held at the premises of leading universities, high-tech companies & large organizations, with a purpose to ensure a broader outreach of their expertise to various stakeholders.
ADD TO YOUR AGENDA
15:00 - 17:00
2 HOURS
Russian-Armenian University
Biomedical Data Science: From Big Data to Small Molecule Drug Discovery and Repurposing
ADD TO YOUR AGENDA
GIF Talks
GIF Talks
Lectures by top speakers held at the premises of leading universities, high-tech companies & large organizations, with a purpose to ensure a broader outreach of their expertise to various stakeholders.
ADD TO YOUR AGENDA
15:00 - 17:00
2 HOURS
American University of Armenia
Reinforcement Learning
ADD TO YOUR AGENDA
Panel Discussion
Panel Discussion
ADD TO YOUR AGENDA
15:00 - 17:00
2 HOURS
Yerevan State Medical Univesrity
Machine Learning for Endotype Discovery
ADD TO YOUR AGENDA
GIF Talks
GIF Talks
Lectures by top speakers held at the premises of leading universities, high-tech companies & large organizations, with a purpose to ensure a broader outreach of their expertise to various stakeholders.
ADD TO YOUR AGENDA
17:00 - 19:00
2 HOURS
Synergy BC
Leapfrogging from rural to innovative: Rwanda example
ADD TO YOUR AGENDA
Panel Discussion
Panel Discussion
ADD TO YOUR AGENDA
19:00 - 23:00
4 HOURS
Motor Yerevan
Impact Night Out
ADD TO YOUR AGENDA
ADD TO YOUR AGENDA
8:30 - 9:00
30 MINS
Lobby
Welcome & Setup
ADD TO YOUR AGENDA
ADD TO YOUR AGENDA
09:00 - 09:30
30 MINS
Intersection of social media, AI, and politics
ADD TO YOUR AGENDA
Hall 1
Keynote Speech
Keynote Speech
Presentation delivered by a prominent scientist or technologist with an insight on future developments of the main Forum topics.
Duration: 30 min speech with Q&A.
ADD TO YOUR AGENDA
Exploring the Energy Landscape for Protein Folding and Function: Integrating Structural Models and Sequence Coevolution Information
ADD TO YOUR AGENDA
Hall 2
Keynote Speech
Keynote Speech
Presentation delivered by a prominent scientist or technologist with an insight on future developments of the main Forum topics.
Duration: 30 min speech with Q&A.
ADD TO YOUR AGENDA
9:30 - 10:50
1.2 HOURS
Econophysics
ADD TO YOUR AGENDA
Hall 1
Bruce Boghosian
Applying statistical physics to economics: Agent-based modeling of wealth distribution and upward mobility
Victor Yakovenko
Economic inequality from a statistical physics point of view
Luciano Pietronero
Economic Fitness and Complexity
Deep Insight
Deep Insight
Individual deep-diving talks by scientists on their research findings, conclusions and implications for further research.
Duration: 20 min speech followed by 20 min Q&A with all panelists.
ADD TO YOUR AGENDA
Bioinformatics/Omics
ADD TO YOUR AGENDA
Hall 2
Hasmik Keshishian
Proteomics Data Mining to Help Understand Cancer Biology
Philipp Mertins
Proteogenomic identification of drug response markers in patient-derived colon cancer xenografts
Samuel Myers
Systems and Chemical Biology
Deep Insight
Deep Insight
Individual deep-diving talks by scientists on their research findings, conclusions and implications for further research.
Duration: 20 min speech followed by 20 min Q&A with all panelists.
ADD TO YOUR AGENDA
10:50 - 11:15
25 MINS
Lobby
Networking Luncheon
ADD TO YOUR AGENDA
ADD TO YOUR AGENDA
11:15 - 12:30
1.15 HOURS
AI advances in Armenia
ADD TO YOUR AGENDA
Hall 1
Hovhannes Avoyan
How PicsArt Uses AI to Unleash Creativity and Visual Storytelling
Naira Hovakimyan
Aerial Co-robots of the Future: Safety, Intelligence, Certification
Dmytro Fedyukov
Computer Vision, AI for Forecasting Human behavior
Industry Dialogue
Industry Dialogue
Presentation and moderated panel discussion of industry related topics in the scope of the Forum topics.
Duration: 15 min speech followed by 15 min Q&A with all panelists.
ADD TO YOUR AGENDA
Biomolecular Structure and Function
ADD TO YOUR AGENDA
Hall 2
Nir Ben-Tal
Protein archeology: How proteins emerged and evolve?
Dima Kozakov
Molecular modeling and deep learning for cancer vaccine design
Valeri Barsegov
Machine learning approaches applied to protein structure determination and statistical inference of protein mechanical and material properties
Deep Insight
Deep Insight
Individual deep-diving talks by scientists on their research findings, conclusions and implications for further research.
Duration: 20 min speech followed by 20 min Q&A with all panelists.
ADD TO YOUR AGENDA
12:30 - 13:30
1 HOUR
Lobby
Networking Luncheon
ADD TO YOUR AGENDA
ADD TO YOUR AGENDA
13:30 - 14:50
1.2 HOURS
Armenia on the edge of the future
ADD TO YOUR AGENDA
Hall 1
Vazgen Hakobjanyan
Envisioning next generation of deep technology companies
Manuk Hergnyan
The Promise of AI for Sustainable Development
Hakob Avetisyan
The Practical Application Areas of Quantum Computing
Industry Dialogue
Industry Dialogue
Presentation and moderated panel discussion of industry related topics in the scope of the Forum topics.
Duration: 15 min speech followed by 15 min Q&A with all panelists.
ADD TO YOUR AGENDA
Modelling in Cell Biology
ADD TO YOUR AGENDA
Hall 2
Garegin Papoian
Towards Simulating Cells of Higher Organisms from the First Principles
Kirill Afonin
Immunomodulation with nucleic acid-based nanoparticles.
Hovakim Grabski
In vitro and in silico identification of the interaction mechanism of antimalarial drug – artemisinin with human serum albumin and genomic DNA
Grigor Arakelov
In silico study of the pyrin inflammasome macromolecular complex formation
Deep Insight
Deep Insight
Individual deep-diving talks by scientists on their research findings, conclusions and implications for further research.
Duration: 20 min speech followed by 20 min Q&A with all panelists.
ADD TO YOUR AGENDA
14:50 - 15:15
25 MINS
Lobby
Coffee Break
ADD TO YOUR AGENDA
ADD TO YOUR AGENDA
15:15 - 16:00
45 MINS
Hall 1
The Role of Development Finance in Reshaping Innovation Ecosystems
ADD TO YOUR AGENDA
Reshaping Innovation
Reshaping Innovation
The objective of this session is to discuss and analyze Armenia's approach on producing a robust innovation ecosystem that will help propel it into the ranks of the most innovative nations. The session is comprised of the following parts:
• A keynote speech on “Reshaping Innovation System of Armenia”
• Panel discussion on “The Role of Development Finance in Reshaping Innovation Ecosystems”
• Panel discussion on “The Role of Venture Finance in Reshaping Innovation Ecosystems”
Duration: 2 hours.
ADD TO YOUR AGENDA
16:00 - 16:45
45 MINS
Hall 1
The Role of Venture Finance in Reshaping Innovation Ecosystems
ADD TO YOUR AGENDA
Reshaping Innovation
Reshaping Innovation
The objective of this session is to discuss and analyze Armenia's approach on producing a robust innovation ecosystem that will help propel it into the ranks of the most innovative nations. The session is comprised of the following parts:
• A keynote speech on “Reshaping Innovation System of Armenia”
• Panel discussion on “The Role of Development Finance in Reshaping Innovation Ecosystems”
• Panel discussion on “The Role of Venture Finance in Reshaping Innovation Ecosystems”
Duration: 2 hours.
ADD TO YOUR AGENDA
16:45 - 17:00
15 MINS
Hall 1
Closing Remarks
ADD TO YOUR AGENDA
ADD TO YOUR AGENDA
EVENTS IN YOUR AGENDA: 0